surgery2bwtiny


Vastag- és végbélsebészetFő szakmai tevékenységem a vastag- és végbélrákok sebészeti kezelése. A műtétek többségét laparoszkópos technikával végzem, de végzek hagyományos nyitott műtéteket is. A korai végbéldaganatok kezelésében alkalmazom a szervmegtartó technikákat, mint a TEO és a TAMIS. A műtéteim során nagy hangsúlyt fektetek az onkológiai-sebészeti szempontokra és a finom, precíz sebészi technikákra.

A műtéti technikák egy nagy részét az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Németországban sajátítottam el. Az eredményeimet rendszeresen publikálom hazai és nemzetközi fórumokon. A vastagbél műtétek után az ún. ERAS protokollt követem, melynek lényege egyebek mellett a korai táplálás és korai gyógytorna megkezdése. Ezek a stratégiák a gyógyulást jelentősen gyorsítják.

laparoscopy-light


MájsebészetA vastag- és végbéldaganatok 30-40%-os gyakorisággal képeznek áttétet a májban. Tudományosan bizonyított, hogy a májáttétek sebészi eltávolítása jelentősen elősegíti a gyógyulást. Munkám során heti rendszerességgel végzem májáttétek sebészi eltávolítását. A műtétek többsége hagyományos nyitott műtét, azonban egyre nagyobb számban végzünk laparoszkópos májáttét eltávolításokat is. A májműtétek során az onkológiai-sebészeti irányelvek, és a szervkímélő, vér-nélküli technika alkalmazását tartom kiemelten fontosnak. A laparoszkópos májsebészet területén az országban a legnagyobb esetszámot publikáltuk kollégáimmal több hazai fórumon.Gyomordaganatok sebészeteA gyomordaganatok Hazánkban nem tartoznak a leggyakoribb emésztőszervi tumorok közé, ezért a gyomorműtétek száma is messze elmarad a vastag- és végbélműtétekétől. A műtétek szinte minden esetben egy komplex kezelés elemét képezik, ezért elvégzésük nagy onkológiai-sebészeti centrumokban javasolt, az onkológiai-sebészeti alapelvekben járatos szakemberek által. Munkám során végzek részleges és teljes gyomoreltávolítással járó műtéteket, választott esetekben laparoszkópos technikával. Ezen technikákról több előadást tartottam, magyar nyelvű közleményt is publikáltam.Hasi szarkómák sebészeteA hasüregi és ún. retroperitoneális szarkómák a ritka daganatos betegségek közé tartoznak, kezelésükben kitüntetett szerepe van a szakképzett onkológiai-sebésznek. A műtétek sokszor technikailag nagy kihívást jelentenek, jártaságot követelnek a tápcsatorna, a nyirokcsomók, az erek és a húgyutak sebészetében, ezért elvégzésük olyan centrumokban javasolt, ahol a megfelelő szakmai és technikai háttér adott. Hasi-onkológiai sebészként rendszeresen konzultálok és végzek retroperitoneális szarkóma műtéteket, szoros együttműködésben urológus és érsebész kollégákkal.ProktológiaA vastagbélsebészet részeként hetente egy alkalommal foglalkozom olyan jóindulatú végbél betegségekkel, mint aranyeresség, sipolyok, polipok vagy végbélrepedések. A felsorolt állapotok műtéti és gyógyszeres kezelését egyaránt alkalmazom.


emotionheader3117703


Szakmai konzultáció és másodvéleményA daganatos betegségek és a komplex sebészeti-onkológiai kezelések kapcsán rendkívül fontos a megfelelő tájékozottság, a felvilágosítás és igény esetén több szakember véleményének meghallgatása. Rendelésemen személyesen biztosítok lehetőséget vizsgálattal egybekötött szakmai konzultációra. Amennyiben igényli, lehetősége van szakmai másodvélemény kérésére személyes találkozó nélkül, online formában is.