Üdvözöljük Dr Sztipits Tamás FEBS onkológiai-sebész honlapján

Tanulmányok

Sztipits doktor a budapesti Semmelweis Egyetemen végezte orvosi tanulmányait. Egyetemi évei alatt több hazai és nemzetközi diákköri tudományos konferencián díjazott előadásokat tartott. 

2008-ban cum laude minősítéssel vehette át orvosi diplomáját, majd a Semmelweis Egyetem Sebészeti Tanszékén kezdte meg sebész rezidensi képzését. Tudományos munkáját ezalatt is folytatta, ezért a Regöly Alapítvány különdíjával jutalmazták 2010-ben. 

Sebészeti szakképzését 2011-ben az Egyesült Királyságban Benendenben folytatta, majd 2013-ban a West Hertfordshire-i Watford General Hospital központi kórházának vastagbél-sebészeti részlegén kapott sebész-szakorvosjelölti pozíciót. Itt sajátította el a korszerű laparoszkópos vastagbél-sebészeti technikákat, valamint az ERAS kezelési protokoll részleteit, melyeket ezt követően itthon is alkalmazott. 

Képzése alatt is rendszeresen publikálta tudományos szakmai eredményeit nemzetközi és hazai kongresszusokon.  

Angliából hazatérve, sebészeti képzése végén meghívásra csatlakozott az Országos Onkológiai Intézet Daganatsebészeti Centrumának Hasi Sebészeti Osztályához, ahol 2024 januárjáig dolgozott. 

2014 decemberében ’kiválóan megfelelt’ minősítéssel sikeres sebészeti szakvizsgát tett a Semmelweis Egyetem vizsgabizottsága előtt. Ezt követően szakmai figyelmét kizárólag az onkológiai-sebészetre és ezen belül is elsősorban a vastagbéldaganatok és a májáttétek sebészi kezelésére összpontosította.

2016 őszén az Európai Sebészeti Kollégium (UEMS – European Board of Surgery) és az Európai Sebészeti-Onkológiai Társaság (ESSO – European Society of Surgical Oncology) közös vizsgabizottsága előtt Brüsszelben kiemelkedő legjobb eredménnyel, sikeres európai onkológiai-sebészeti szakvizsgát tett, ezzel elnyerte a Fellow of the European Board of Surgery (F.E.B.S.) cím viselési jogát. Magyarországon 4 sebész rendelkezik a fenti szakvizsgával, közülük Sztipits doktor a legfiatalabb.

Tudományos és szakmai tevékenységének elismeréséül 2016-ban adjunktusi kinevezést kapott.

2024 január óta a Waberer Medical Center sebészeti centrumának a vezetője.

Sztipits Tamás dr. vastagbélsebész

Külföldi tanulmányutak és mesterkurzusok

Dr. Sztipits Tamás Prof. Aldigretthi
Dr. Sztipits Tamás Franakfurt

2015-ben a milánói San Raffaele egyetemi kórházban vett részt az Olympus májsebészeti mesterkurzusán, Prof. Aldigretthi vezetésével.

2016-ben Milánóban a Nazionale Institut dei Tumori májsebészeti központjában két hetes ösztöndíjat töltött, mely Európa egyik elismert onkológiai-sebészeti centruma.

2017-ben New Yorkban a Memorial Sloan and Kettering Cancer Center vastagbél-sebészeti részlegén töltött két hetet. Ez az intézet a világ első számú onkológiai központja, élen jár a kutatás és a gyógyítás területén is. 

Szintén 2017-ben Frankfurtban a Storz és az EAES által szervezett speciális végbélsebészeti mesterkurzuson vett részt, ahol a TEO és TAMIS nevű sebészeti eljárásokat tanulta.

Szakmai fókusz

A Waberer Medical Centerben a sebészeti profil vezetője, általános és onkosebészeti műtéteket végez.

A Pécsi Tudományegyetem PhD doktori képzésében vesz részt.

A Waberer Medical Centerben rendel és onkosebészeti műtéteket végez.

Több tudományos diákköri előadás és egyetemi szakdolgozat lektorálását végzi.

Sztipits doktort betegei pozitívan értékelik kiemelkedő szakmai felkészültsége, professzionális hozzáállása és megértő, udvarias stílusa miatt.  

Család és szabadidő

Feleségével két gyermeket nevelnek.

Szabadidejében szörfözik, vitorlázik, történelmi könyveket olvas.