BEMUTATKOZÁS

A budapesti Semmelweis Egyetemen végeztem orvosi tanulmányaimat. Egyetemi éveim alatt több hazai és nemzetközi diákköri tudományos konferencián díjazott előadásokat tartottam. 2008-ban cum laude minősítéssel vehettem át orvosi diplomám, majd a Semmelweis Egyetem Sebészeti Tanszékén kezdtem meg a sebészrezidensi képzést. Tudományos munkám ezalatt is folytattam, ezért a Regöly-alapítvány különdíjával jutalmazott 2010-ben.

Sebészeti szakképzésem 2011-ben az Egyesült Királyságban, Benendenben folytattam, majd 2013-ban a West Hertfordshire-i Watford General Hospital központi kórházának vastagbélsebészeti részlegén kaptam sebész-szakorvosjelölt pozíciót. Itt sajátítottam el a korszerű laparoszkópos vastagbélsebészeti technikákat, valamint az ERAS kezelési protokoll részleteit, amelyeket ezt követően itthon is alkalmazni kezdtem.

Képzésem alatt rendszeresen publikáltam tudományos szakmai eredményeimet nemzetközi és hazai kongresszusokon.

Angliából hazatérve, sebészeti képzésem végén meghívásra csatlakoztam az Országos Onkológiai Intézet Daganatsebészeti Centrumának Hasi Sebészeti Osztályához. 2014 decemberében ’kiválóan megfelelt’ minősítéssel sikeres sebészeti szakvizsgát tettem a Semmelweis Egyetem vizsgabizottsága előtt. Ezt követően szakmai figyelmem kizárólag az onkológiai sebészetre, ezen belül is elsősorban a vastagbéldaganatok és a májáttétek sebészi kezelésére összpontosítottam.

Tudományos és szakmai tevékenységem elismeréséül 2016-ban adjunktusi kinevezést kaptam.

2016 őszén az Európai Sebészeti Kollégium (UEMS – European Board of Surgery) és az Európai Sebészeti Onkológiai Társaság (ESSO – European Society of Surgical Oncology) közös vizsgabizottsága előtt Brüsszelben sikeres európai onkológiai-sebészeti szakvizsgát tettem legjobb eredménnyel, ezzel elnyerve a Fellow of the European Board of Surgery (FEBS) cím viselési jogát. Magyarországon 4 sebész rendelkezik a fenti szakvizsgával, közülük én vagyok a legfiatalabb.

Névtelenlogoesso
Medal 2

Szakmai tudásom külföldi tanulmányutakon és mesterkurzusokon gyarapítottam:

hsr_logo

2015-ben a milánói San Raffaele egyetemi kórházban részt vettem az Olympus Prof. Aldigretthi által vezetett májsebészeti mesterkurzusán.

istituto-nazionale-tumori

2016-ban Milánóban két hetes ösztöndíj programot töltöttem az Istituto Nazionale dei Tumori májsebészeti központjában, amely Európa egyik elismert onkológiai-sebészeti centruma.

logo
image-0-02-01-072506557d6f7f292264f1d134d93733e47d64880febd1b803bec3c323ebf9f7-V

2017-ben New Yorkban a Memorial Sloan and Kettering Cancer Center vastagbél-sebészeti részlegén töltöttem két hetet. Ez az intézet a világ első számú onkológiai központja, élen jár a kutatás és a gyógyítás területén is.

EAES-logo
NévtelenFranakfurt

Szintén 2017-ben Frankfurtban részt vettem a Storz és az EAES által szervezett speciális végbélsebészeti mesterkurzuson, ahol a TEO és a TAMIS elnevezésű sebészeti eljárásokat tanultam.

Szakmai fókusz:

Az Országos Onkológiai Intézet Hasi Sebészeti Osztályán elsősorban vastag- és végbéldaganatok valamint májáttétek sebészetével foglalkozom. Sebészként heti rendszerességgel veszek részt az intézeti ’onko team-ek’ munkájában, továbbá orvostanhallgatók és rezidensek oktatásában. Több tudományos diákköri előadás és egyetemi szakdolgozat lektorálását is végzem.

Szakorvosként része vagyok a Budai Egészségközpont és a Geomedical Egészségügyi Központ csapatának.

A betegeim szakmai felkészültségem, professzionális hozzáállásom és megértő, udvarias stílusom miatt értékelnek pozitívan.

Feleségemmel két gyermeket (Domonkos és Dalma) nevelünk.

Szabadidőmben szörfözni, vitorlázni és történelmi könyveket olvasni szeretek a legjobban.